Westwing Cocktailbar is een zogenaamde Speak Easy, een verborgen bar achter een geheime deur. Voordat u kunt genieten van een heerlijke cocktail en de intieme sfeer moet u de deur vinden en ook nog zien te openen. Dit kan alleen  met een toegangscode, deze verandert dagelijks. Reserveren is noodzakelijk. U zult nooit in een overvolle bar hoeven staan want wij houden het aantal gasten per avond beperkt. Hierdoor wordt uw avondje uit niet alleen een geheimzinnige maar ook een exclusieve beleving!

Onze Bar & Lounge

Gouden lampen, glazen tafeltjes, grote spiegels en aquamarijnblauwe luxe stoeltjes boetseren een chique lounge uit de Roaring Twenties na. Zwart-witte foto’s uit de tijd van de drooglegging en moonshining creëren samen met kaarslicht een klassieke, intieme omgeving.  U kunt bij reserveren opgeven of u aan de bar wilt zitten op onze leren barchairs met goede rugleuning of misschien liever plaatsneemt in onze sfeervolle zitjes met comfortabele cocktailchairs.

Toegang

In onze Speak Easy bar is iedereen welkom die de doorgang weet te vinden. Wij hebben geen leeftijdsgrens, maar wij schenken uiteraard geen alcoholische dranken aan minderjarigen. In ons gevarieerde cocktailaanbod hebben wij ook diverse “Mocktails” (alcoholvrije cocktails).

N.B. Het is mogelijk om een privé cocktailfeestje te geven in onze stijlvolle Speak Easy cocktailbar!

MEER WETEN?

Geschiedenis van de Speak Easy bars

Speak Easy bars ontstonden tijdens de drooglegging in Amerika (1920-1933).

Om alcoholisme uit te bannen was het ten strengste verboden alcohol te produceren en te verkopen. Door dit verbod gingen veel mensen stiekem zelf sterke drank stoken, Moonshine genoemd. Verder nam de illegale drankhandel enorm toe. De maffia verdiende miljoenen aan het illegale drankcircuit.

Om ontdekking door de politie te voorkomen werden geheime bars verborgen achter mysterieuze deuren en kregen de naam Speak Easy, wat letterlijk fluisteren betekent. Men mocht in de bar niet hard praten en er mocht natuurlijk ook niet hardop over de bar worden gesproken. Verder kwam je er alleen binnen als je het wachtwoord kende.