Margarita

Nog steeds één van de meest populaire cocktails ter wereld. De Margarita is een Mexicaanse shortdrink cocktail die bedacht zou zijn om op een chique manier Tequila te drinken. Gewoonlijk deed men zout op de rug van de hand, shotte de tequila en beet in een limoen. Dit werd later de bekende Tequila Straight.

Deze klassieker is naar keuze ook te maken met een fruitige twist, zie bereidingswijze. De high quality Tequila in deze mini bar box is van 100% agave gemaakt.

Ingrediënten:

30-30 Tequila 100% puro de agave 5 cl.
Cointreau 2,5 cl. (de helft van het flesje)
Sirop d’Agave 2 cl. (de helft van het flesje)
Himalaya-zout 1 buisje
Optioneel: Schulp ambachtelijk geperst Perensap naar smaak (maximaal de helft van het flesje)

*Zelf toevoegen: Limoensap 1 ½

Type glas: coupe of klein wijnglas
Garnish: gedroogde limoen

Bereiding:

Bereid eerst het glas voor: wrijf de rand van het glas in met een partje limoen. Doe het Himalaya zout op een schoteltje. Doop een coupe of een klein wijnglas met de rand in het zout.

Als je een shaker bij de hand hebt vul je deze met de volledige inhoud van de 30-30 Tequila en de helft van de Cointreau. Pers anderhalve Limoen uit (circa 4 cl) in de shaker en voeg de agavesiroop toe. Schud de ingrediënten goed met ijs en schenk gezeefd uit in je glas.
Heb je geen shaker, roer de ingrediënten dan goed in je glas en voeg ijs toe.

Optioneel: voeg perensap naar smaak toe voor een fruitige variatie (niet meer dan de helft van het flesje).

Garneer met de gedroogde limoen

Margarita